Rabu, 21 Februari 2024

BISKUT SAMPAN LEGEND


Saya guna resepi asal Azlina Ina

250g butter pure butter baru sedap
100g gula ising
1 biji telur
1 sb esen vanila
30g susu tepung
500g+- tepung gandum cap ros

cara2
satukan butter dan gula mix sebati kalau guna senduk pn buleh.
masuk kan telur dan esen vanila gaul rata
masuk kan susu tepung dan tepung sikit2 sampai habis
korg uli smpai agak2 jd doh yg lembut

Inti sampan dia
120g butter pure butter
150g kelapa kering
30g gula ising
50g badam cincang bakar dulu
50g ceri merah dan hijau nak letak kismis sekali pn boleh

cara buat inti
mix butter dan ising sebati
tambah bahan2 lain gaul rata ja

ok sekarang cara buat biskut sampan ni
ambik doh tekap padBiskut sampan lagend.

Saya guna resepi asal Azlina Ina

250g butter pure butter baru sedap
100g gula ising
1 biji telur
1 sb esen vanila
30g susu tepung
500g+- tepung gandum cap ros

cara2
satukan butter dan gula mix sebati kalau guna senduk pn buleh.
masuk kan telur dan esen vanila gaul rata
masuk kan susu tepung dan tepung sikit2 sampai habis
korg uli smpai agak2 jd doh yg lembut

Inti sampan dia
120g butter pure butter
150g kelapa kering
30g gula ising
50g badam cincang bakar dulu
50g ceri merah dan hijau nak letak kismis sekali pn boleh

cara buat inti
mix butter dan ising sebati
tambah bahan2 lain gaul rata ja

ok skrg cara buat biskut sampan ni
ambik doh tekap pada acuan, tekan padat dan keluakan elok2 jgn buat tebal2 ok.
masuk kan inti dan bakar 170 masa 20-25 minit acuan.keluakan elok2 jangan buat tebal2 ok.
masuk kan inti dan bakar 170 masa 20-25 mnt

Buttercup :-
https://shope.ee/9A0YnvGNsq

Tiada ulasan:

Catat Ulasan