Isnin, 19 Jun 2023

KEREPEK LABU๐ŸŽƒ๐ŸŽƒ


BAHAN-BAHAN;
๐ŸŒผLabu
๐ŸŒผMinyak masak

CARA-CARA;
๐Ÿ„Potong labu ikut ira lekok labu..
๐Ÿ„buang biji
๐Ÿ„kupas kulit agak2 kulit tu jgn tebal, agak2 masih ada kaler hijau kat labu tu.
๐Ÿ„Guna penyagat dan sagat nipis2..
๐Ÿ„Siap sagat, basuh n tos. Tak perlu rendam air garam. Basuh gitu je.
๐Ÿ„Lapik tisu dapur kat atas talam. Pastu letak labu yg di tos tadi tu dlm talam n jemur. Jemur agak2 kering. Setengah jam ke sejam gitu. Bergantung cuaca๐Ÿ˜…... Sebab jemur nak bagi kerepek ni rangup๐Ÿ˜‹
๐Ÿ„siap jemur, goreng dgn api yg sederhana.
๐Ÿ„agak kekuningan boleh angkat n sejukkan.
๐Ÿ„Dah sejuk boh dlm balang... Siap❤️
๐Ÿ„SELAMAT MENCUBA๐Ÿค—

Maaf ye kalau agak tonggang langgang ayat saya bg resepi ni๐Ÿ˜

Credit :Nomie Harun

Kerepek Labu Bijan :-
https://shope.ee/2L3n2ntRa4

Tiada ulasan:

Catat Ulasan