- 4 biji kentang - tak nak kupas kulit pun takpe..tapi, pastikan basuh bersih tau.
- Mixed herbs
- Lada sulah
- Garam
- Tepung jagung (boleh juga guna tepung goreng serbaguna bestari)
--untuk sos--
- 3 sudu besar serbuk cheese - bancuh dengan air panas, kacau-kacau hingga jadi sos.
- Serbuk cheese
Cara² :
Kentang dipotong wedges, kukus agak-agak lembut..dalam 5-7minit.
Letak dalam mangkuk, tabur mixed herbs, lada sulah dan garam. Goncang biar sebati...
Taburkan pulak tepung jagung, gaul sebati.
Goreng tenggelam dalam minyak hingga kekuningan dan garing.
Hidangkan bersama cheezy sauce 😋
Tambah mayonis pun sedap 🥰🥰
Kredit empunya resipi
https://s.shopee.com.my/9f1dJdI4gF
Tiada ulasan:
Catat Ulasan