Khamis, 29 Ogos 2024

CHEEZY WEDGES HOMEMADE


- 4 biji kentang - tak nak kupas kulit pun takpe..tapi, pastikan basuh bersih tau.
- Mixed herbs
- Lada sulah
- Garam
- Tepung jagung (boleh juga guna tepung goreng serbaguna bestari)

--untuk sos--

- 3 sudu besar serbuk cheese - bancuh dengan air panas, kacau-kacau hingga jadi sos.
- Serbuk cheese

Cara² :

Kentang dipotong wedges, kukus agak-agak lembut..dalam 5-7minit.

Letak dalam mangkuk, tabur mixed herbs, lada sulah dan garam. Goncang biar sebati...

Taburkan pulak tepung jagung, gaul sebati.

Goreng tenggelam dalam minyak hingga kekuningan dan garing.

Hidangkan bersama cheezy sauce πŸ˜‹

Tambah mayonis pun sedap πŸ₯°πŸ₯°

Kredit empunya resipi

https://s.shopee.com.my/9f1dJdI4gF

Tiada ulasan:

Catat Ulasan