Isnin, 12 Ogos 2024

RESEPI AISKRIM MAGNUM STRAWBERRY πŸ“πŸ“πŸ“


BAHAN A
(aiskrim vanilla)

Susu cair 1 tin
Susu pekat 1/2 cawan
Ovalette 1 sudu
Esen vanilla
Tepung jagung 1 sudu

BAHAN B :
Topping

Coklat masakan strawberry
(double boil )

CARA MEMBUATNYA :

1- Blendkan semua BAHAN A 

2- Masukkan toping coklat strawberry ratakan.

3- Masukkan aiskrim vanilla.

4- Simpul masukkan ke dalam freezer

P/s - Blendkan dahulu aiskrim vanilla, baru double boilkan coklat masakan..untuk elakkan dari coklat beku.

** Saya masukkan toping guna sudu jer..😊

Kredit : Noor Farhana ana

SELAMAT MENCUBA πŸ‘

Aiskrim Magnum :-
https://s.shopee.com.my/8f8EeHa4pj

Tiada ulasan:

Catat Ulasan