Ahad, 6 Ogos 2023
PREMIUM CHOCOLATE MOIST CAKE VERSI KEK LAPIS
loyang:
https://shope.ee/9KDiFQs59t
periuk
https://shope.ee/9zTP2h24ah
Bahan-bahan
✅️ sukatan guna cawan metrik
1 cawan coco powder
1/2 cawan gula
1 cawan susu pekat
3 biji telur gred AA (4 biji gred A)
1 cawan Anchor Full Cream Milk
200gm salted Golden Churn @ Anchor butter (cairkan)
๐ Adun kesemua bahan hingga sebati
๐guna blender pun boleh
1 1/4 cawan tepung pau
1sk baking powder
1sk soda bikarbonat
๐ayak kesemua bahan. Kemudian tuang ke dalam adunan coklat tadi. Sebatikan.
๐tapis supaya Tekstur adunan lebih licin
๐masuk dalam loyang. Saya guna loyang saiz 9"
๐Kukus selama 50 minit dengan api sederhana.
๐Cucuk guna garpu untuk cek kek masak atau belum
Topping
150gm Beryl's milk choc
100gm Beryl's dark choc
250ml Anchor Full Cream
3sm brown sugar
100gm salted Golden Churn @ Anchor butter
๐masak guna cara double boiler.
๐guna api perlahan
๐kacau hingga agak pekat
Siappppp๐๐ serius nyaman geng
kredit: hasnisah
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
-
Senarai Nama2 TUKANG URUT Di (TERENGGANU) Terima kasih Dah Tahniah Sape Yg Buat Senarai Ni... 1) Encik Mad Ali Kampung Paya Res...
-
☑️ Amik telefon picit nombor 03-516 13228. Telefon kilang gardenia dan mintak lah nak cakap dengan Puan Farah. Jangan kedekut cr...
-
(Semua cerita aku ini berdasarkan kisah benar yang berlaku pada diri aku sendiri, atau kawan-kawan rapat terdekat. Ia berlaku se...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan