06 Ogos
ROTI CHEESE MUDAH & GEBU!
Oven : https://shope.ee/5pdx8f8avL
1cwn air suam*
1peket yis mauripan*
4sd bsr gula*
2sd bsr susu pekat*
2sd bsr mntega
4cwn tpg gndm
1bj telur dpukul sdkt
Keju parut
Mntega cair
Cara-caranya:
Campurkn bhn yg brtanda*hgga kembang..
Masukkan telur kacau sbati.
Masukkan tepung dan mentega, uli sbati..
doh agak lembik x perlu tambah tepung..
Rehatkn doh hgga naik dlm 40mnt (tutup dgn kain lembab)
Lumurkn sdkt mntega dkt tpk tgn supaya x melekat.. then, tumbuk doh yg sudah kmbang tadi dan uli sekejap..
Bentuk doh bulat2 dan rehatkan doh hingga kembang dlm 25 minit..
Sapukan mentega cair keatas doh yg dh naik.. tabur keju n gula pasir.. Kemudian, bakar 20mnt suhu 160°c or hgga msk.
Keluarkan roti yg dh msk td sapu lg mentega utk berkilat.
Siap untuk dihidangkan!
Kredit Resepi: Raja Zulaida Raja Kamal
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
-
Senarai Nama2 TUKANG URUT Di (TERENGGANU) Terima kasih Dah Tahniah Sape Yg Buat Senarai Ni... 1) Encik Mad Ali Kampung Paya Res...
-
Sejak masa Rasulullah shallalahu alaihi wasallam diketahui bahwa dinar dan dirham telah menjadi bagian dari kehidupan muslim unt...
-
Assalamualaikum semua. Saya ingin berkongsi pengalaman saya menghadiri Profession Assessment Centre (PAC) atau Ujian Bakat untuk...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan