Jumaat, 11 Ogos 2023
TALAM CENDOL
Loyang : 10"
Loyang:
https://shope.ee/AUPtz20NzU
BAHAGIAN BAWAH
Bahan A
1 cawan air
1 cawan gula merah
1/2 cawan gula pasir
2 helai daun pandan
Masak bahan A dan ketepikan.
Bahan B
1 1/4 cawan tepung gandum
1 sudu besar tepung jagung
3 biji telur gred A
1 1/2 cawan santan
1 cawan air
Cara Masak Bahagian Bawah:
Bancuh semua bahan A dan B pastu tapis.
Masak di atas api hingga naik wap.
Kukus selama 25 minit sehingga masak.
BAHAGIAN ATAS
Bahan:
1 3/4 cawan tepung beras
1 sudu besar tepung jagung
1/2 cawan gula
2 cawan santan
1 1/4 cawan air
1 sudu kecil garam
Cendol secukupnya
Cara Masak Bahagian Atas
Satukan semua bahan.
Masuk cendol masak atas api sehingga
naik wap.
Tuang atas lapisan bawah tadi.
Kukus selama 20-25minit sehingga masak.
Kredit: Kueh Talam Kitchen
Nota: Done buat siang tadi memang sedap!
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
-
Senarai Nama2 TUKANG URUT Di (TERENGGANU) Terima kasih Dah Tahniah Sape Yg Buat Senarai Ni... 1) Encik Mad Ali Kampung Paya Res...
-
☑️ Amik telefon picit nombor 03-516 13228. Telefon kilang gardenia dan mintak lah nak cakap dengan Puan Farah. Jangan kedekut cr...
-
(Semua cerita aku ini berdasarkan kisah benar yang berlaku pada diri aku sendiri, atau kawan-kawan rapat terdekat. Ia berlaku se...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan