Ahad, 24 September 2023

APOM LENGANG


Tepi2 tu crunchy sgt, tengah tu lembut.. sebijik rasa mcm makan kt pasar malam..

frying pan: https://shope.ee/1fpMFGTmja

Ni sis share resepi

1 1/2 cawan tepung beras
1/2 cawan tepung gandum
3/4 cawan gula
1bit telur
1cwan air
1 cawan santan
1/2 cawan kelapa parut jika suka xbubuh pun xpa
1st mauripan
Sedikit gram..

Cara2 membuatnya :

Masukkan semua bahan dalam blender kecuali kelapa parut….blend semua dan tapis kedlm bekas dan tutup.. perap selama sejam..kemudian buka dan kacau adunan dan masukkan kelapa parut kacau hingga sebati..kemudian panaskan kuali sapu minyak masukkan adunan sesenduk kemudian lenggang la dan tutup agak masak dan kekuningan boleh la angkat dan gulung..dah siap..

Selamat mencuba πŸ’—

kredit: Nor Atika Nazirah

Tiada ulasan:

Catat Ulasan