Selasa, 5 September 2023

KEREPEK LABU 🎃🎃


BAHAN-BAHAN;
🌼Labu
🌼Minyak masak

CARA-CARA;
🍄Potong labu ikut ira lekok labu..
🍄buang biji
🍄kupas kulit agak2 kulit tu jgn tebal, agak2 masih ada kaler hijau kat labu tu.
🍄Guna penyagat dan sagat nipis2..
🍄Siap sagat, basuh n tos. Tak perlu rendam air garam. Basuh gitu je.
🍄Lapik tisu dapur kat atas talam. Pastu letak labu yg di tos tadi tu dlm talam n jemur. Jemur agak2 kering. Setengah jam ke sejam gitu. Bergantung cuaca😅... Sebab jemur nak bagi kerepek ni rangup😋
🍄siap jemur, goreng dgn api yg sederhana.
🍄agak kekuningan boleh angkat n sejukkan.
🍄Dah sejuk boh dlm balang... Siap❤️
🍄SELAMAT MENCUBA🤗

Maaf ye kalau agak tonggang langgang ayat saya bg resepi ni😁

Credit :Nomie Harun

Kerepek Labu Bijan :-
👉 https://shope.ee/3ptVxk3mN8

Tiada ulasan:

Catat Ulasan