Mak kdg bz tp mak xpernah lupekan korg semua..
Korg ambik resepi ni korg buat tuk jualan ya.Laku sgt mak buat slice rm3.50 ni.korg pn boleh buat juga tuk jualan nnt ya..
Suhu chiller 3 hari
Suhu econ biasa 12 jam
Suhu lua econ 4 jam
Loyang :-
https://shope.ee/8zbUpoe7MH
Biscoff :-
https://shope.ee/4AWF4xiZzU
Loyang 12x12
Dapat 2 loyang ya....
Resepi
10 biji telur
2 cawan gula halus
1 sb ovalate
1 sb esen creamy vanila
4 cawan self rising
Mix sekali dalam bolw mixer
Dah separa gebu masuk kan 1/4 cawan susu full cream
Bila dah gebu matikan mixer
Tambah 1/2 cawan majerin yg di cair kan
Gaul sebati
Loyang 12x12 spray panola
Isi kan adunan
Bakar suhu 180 masa 40 mnt
Keluakan kek bia sejuk dan belah dua bahagian
Topping
250g cream cheese
6-7 sb susu pekat
Mix sebati
Masuk kan 1 kotak vivo non dairy
Mix smpai kembang gebu
Paip kan tgh2 kek td rata kan
Letak filling spread biscoff rata kan
Tutup dgn kek
Letak cream lg atas die
Rata kan
Tuang biscoff spread yg dah di campur minyak sikit
Rata kan dgn spatula besi
Potong 24 pices
Tabur crumb biscoff
Hias dgn biskut biscoff...siap
Kos dalam 1 biji kek rm30 mcm tu.
So boleh jual dgn harga rm50-60 1 loyang 12x12
Atau 1 slice rm3-4 rm
Selamat mencuba semuaaa
kredit : Azlina ina
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
-
Senarai Nama2 TUKANG URUT Di (TERENGGANU) Terima kasih Dah Tahniah Sape Yg Buat Senarai Ni... 1) Encik Mad Ali Kampung Paya Res...
-
☑️ Amik telefon picit nombor 03-516 13228. Telefon kilang gardenia dan mintak lah nak cakap dengan Puan Farah. Jangan kedekut cr...
-
(Semua cerita aku ini berdasarkan kisah benar yang berlaku pada diri aku sendiri, atau kawan-kawan rapat terdekat. Ia berlaku se...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan