Resepi:
- 1 tin sardin
- bawang merah
- Cili padi
- Gula sikit
- Garam sikit
- Serbuk perasa sedap maggie
- Sedikit tepung gandum sebagai pelekat
.
Hancurkan isi sardin dan gaul rata dan tumiskan dgn myk sedikit bg ia masak dan bawang layu.
Utk tepung gorengan biasa saja..bole guna berbagai jenis tepung..cuma perahkan air limau sedikit saja utk rangup.
Nk warna kuning akak ltk serbuk kunyit sedikit..
Tepung yg dah di sebatikan selps isi sardin di dlm roti
Tepi2 roti ltk kn tepung cair dan lipat dua utk lekat kn roti agar tak terbuka..tu sahaja..
Roti tak perlu di lenyek atau kukus celup tepung, goreng dgn myk yg btl2 panas..
Selamat mencuba
.
kredit : cahaya kasih firdausi
Tiada ulasan:
Catat Ulasan